Koolitused

Veinikoolitused on mõeldud teadmiste täiendamiseks või harivaks meelelahutuseks igas vanusegrupis täisealistele veinisõpradele.

Koolitused aitavad veinist lugupidaval inimesel enesekindlalt orienteeruda mitmekülgselt põnevas ja rikkalikus veinimaailmas ning olla võrdne vestluspartner veinide valimisel, hindamisel ja kirjeldamisel.

Tutvume veini ja toidu omavahelise kooslusega ning õpime veini vääriliselt hindama. Kogume teadmisi viinamarjade päritolust, kasvukeskkondadest ja olulistest eripärasusest. Tutvume veini valmistamise tehnoloogiate ja nüanssidega.

Iga loengu teises pooles degusteerime vastavalt teemale veine.

Veinikoolis omandatud teadmised aitavad teil suhteid luua, äri teha ja meeleolukalt lõõgastuda. Iga degusteeritud vein laiendab teie lõhna- ja maitsemaailma.

Sissejuhatus imelisse veinimaailma

Mitte kustutada!
Koolitus on mõeldud neile, kes soovivad veinimaailmaga lähemalt tuttavaks saada ja omandada sellest süsteemne ülevaade.

Koolitus on mõeldud veinihuvilistele, kes soovivad veinimaailmaga lähemalt tutvuda omandades süsteemne ülevaade.

Koolitus algab veini ja selle valmistamise tutvustusega. Vestleme Vanast ja Uuest maailmast, erinevate veinide päritolumaadest ja viinamarja sortide kasvukohtadest. Teeme ülevaate veinivalmistamise ajaloost.

Õpime veini hindama ja analüüsima aroomi, värvuse, maitse ja üldise kvaliteedi järgi. Kogume teadmisi korrektse veini serveerimise kohta.

Teeme selgeks veinivaliku alustõed, kuidas valida veini kaupluses ja restoranis. Õpime veini ja roogade sobitamist.

Kursus on jagatud teooriaks ja praktikaks. Teoreetiline osa toimub loengu vormis. Praktiline osa toimub degusteerimisena, kus õpime hindama veinide kvaliteeti, aroomi, värvust, maitset ja teisi omadusi.

Koolituse teemad:

  • Veini ajalugu ja tänapäev, kasvupiirkonnad
  • Veinide tüübid
  • Maitsete jagunemine
  • Ülevaade levinumatest viinamarjadest
  • Kuidas valida veini
  • Kuidas säilitada veini
  • Kuidas serveerida veini
  • Veinivead
  • Degusteerimine ja degusteerimise alused

Koolitus kestab kokku 1,5 kuni 2 tundi. Hinnaks 45 eur inimene, mis sisaldab viie veini degusteerimist.

  • Pakun ka pikemat kursuse kava, kus läbime põhjalikumalt erinevad olulised veinipiirkonnad maailmas.

KURSUSE KAVA

1.loeng – Sissejuhatus veinimaailma ABC

2.loeng – Vana Maailm

3.loeng – Prantsusmaa

4.loeng – Itaalia

5.loeng – Saksamaa, Austria

6.loeng – Hispaania

7.loeng – Uus Maailm

8.loeng – Vahuveinid

9.loeng – Port ja Dessertveinid

10.loeng – Vein ja toit, mis toimub õhtusöögi vormis parimate paladega, mille hinnaks kujuneb ligikaudu 75-90 eur (eraldi arvestus)

Üks kursus kestab 1,5 tundi, lisaks 30 minutit degusteerimist.

Maksumuseks 450 eur inimene, mis sisaldab ka degusteeritavate veinide paketti parimate valikutega.

Eraldi koolitus on võimalik koostada allpool olevatest teemadest või valida neid eraldi lühemateks loenguteks.

Valgete veinide koolitus

Mitte kustutada!
Üldine ülevaade valgetest viinamarjadest, kasvupiirkondadest, veinidest.

Jagunevad;

Üldine ülevaade valgetest viinamarjadest, kasvupiirkondadest, veinidest

Ringreis Riesling viinamarjaga

Ringreis Chardonnayga

Maailmakuulsad Chably´d

Maitsete järgi erinevad valged viinamarjad

Muud teemad vastavalt õpilase soovile.

 

Valge veini koolitusel tutvume viinamarjade eripäradega ja kasvupiirkonna mõjuga viinamarja maitsele. Kogume teadmisi veini valimise kohta ja degusteerime vähemalt viite veini.

Punaveinide koolitused

Mitte kustutada!
Mida teada punaveinidest ja kuidas neid sobitada toitudega?

Veinikoolitusel on teemadeks: degusteerimise alused, veinipiirkonnad, peamised viinamarjasordid, punase veini valmistamine, Vana Maailm versus Uus Maailm, klaasi ja serveerimistemperatuuri mõju veinile, korgi tähtsus, veinipudeli avamine, dekanteerimine, 6-8 erineva veini võrdlev degusteerimine, toidu ja veini sobitamine. Vaata lisaks tumedate viinamarjade aroomid!

Pimedegustatsioon

Mitte kustutada!
Pimedegustatsioon on tempokas ja meelelahutuslik õhtu hea seltskonna ja põnevate maitseelamustega.

Pimedegustatsioon on tempokas ja meelelahutuslik õhtu hea seltskonna ja põnevate maitseelamustega.

Pimedegustatsioonil selgub, milline vein rõõmustab kõige enam meie maitsemeeli, jättes kõrvale hinnangud nägemismeele järgi.

10 joogi pimedegustatsioon on avatud grupikoolitus, kus degusteerime tempokalt 10 teemakohast veini. Koolituse rõhk on veinide maitsmisel ja vähemal määral teoorial. Teoreetilisi teadmisi on võimalik edasi arendada mõnel sobival joogikoolitusel.

Kangestatud veinide koolitused

Mitte kustutada!
Mis on kangestatud veinid ja mida peab teadma nende tarbimisest?

Veinikoolitusel on teemadeks: degusteerimise alused, mis on kangestatud vein, kangestatud veini valmistamine ja eritüübid, sherry versus portvein, kus ja kuidas tarbida, serveerimistemperatuur, 5-6 erineva kangestatud veini võrdlev degusteerimine.

Magusate veinide koolitused

Mitte kustutada!
Magusa veini valmistamine, klaaside mõju veinile ja palju muud!

Veinikoolitusel räägitakse järgmistel teemadel: degusteerimise alused, magusa veini valmistamine, erineva kujuga klaaside mõju veinile, korgi tähtsus, veinipudeli avamine, 5-6 erineva magusa veini võrdlev degusteerimine, toidu ja veini sobitamine.